perjantai 27. tammikuuta 2012

Kuulumisia

Oon huomannu, et vaihtariblogin pitamisessa on yks huono puoli; ihmiset odottaa koko ajan jotain uutta luettavaa eika sita yksinkertasesti niille oo koko ajan antaa. Sillon kun olis aikaa kirjottaa, tarkottaa se useinmiten ettei oo mitaan kerrottavaa. Ja sitten vastaavasti kun olis paljon mita kertoa, ei sita aikaa vaa tahdo loytya mistaan. Niin ainakin mulle on kayny nytten uuden vuoden jalkeen kun Broken Hillilta tulon jalkeen itelle on jaany ainoostaan yks kotipaiva kaikkien muitten menojen keskelle. Tanaan kumminkin paatin ottaa ittea niskasta kiinni ja paivittaa hieman kuulumisia ja kuvia viimisten parin viikon varrelta.

Kouluun on enaa vaa kolme paivaa ja sitten kahdeksan viikon kesalomatkin on ohi. Ta kesa on ollu kylla virallisesti huonoin sitten 40-50 vuoteen, ja tasta vimpasta lomaviikosta ollaan saatukki nauttia sitten vaan sateen merkeissa. Koko loman aikana hyvia, kuumia, aurinkoisia rantapaivia taisi olla tosiaan alle kahen kaden sormilla laskettuna, mutta sentaan shortseilla on koko kesan tarkentunu olemaan. Varia ei kumminkaa oo tullu melkee yhtaa! :/

Kavereita oon nahnykki sitten viimisten viikkojen aikana paljon. Vaikka koulukavereilla on ollukki paljon toita ja opiskelua, onneks vaihtarikavereilla on ollu sitten hiukan enemman aikaa. Tapasin pari vaihtaria myos Suomestakin, joitten kanssa aikasemmin ei oo tullu nahtya sitten Sydneyn lentokentalta lahdettya ekaa kertaa. 
Tossa viime viikolla olin esimerkiks Bondilla pari paivaa yhen vaihtarikaverin luona, ja silloin viimeinkin paasin nakemaan Bondin aurinkoisena paiva!  Noista tan kesan saista se jo jotain kerto kun tuollakin vasta neljannella kerralla paasi auringosta nauttimaan, ja tietenkin siina vaiheessa kun rannalle viimein paasi, olin jo unohtanu Australian auringon voiman -tuloksena kaunis sotamaalaus kasvoissa (sunburn). Kieltamatta Bondi on yks parhaimmista alueista Sydneyssa, jos multa kysytaan. Ne talot siella on aivan valtavia, ja melkeen jokasen talon parvekkeelta on mahtavat nakymat ihan Harbour Bridgelle saakka! Mikas siina, jos uutena vuotenakin voi niita ilotulituksia kattoa omalta parvekkeelta kasin valittamatta kaupungin tungoksesta tai niista kaikista juopoista turisteista. Toisella puolella Bondita paase taas nakemaan yksia kauneimpia maisemia, missa Australian rantaviiva kohoaa jylhana kallioseinamana korkeelle ylospain jattaen katsojan ihan hiljaseks ihailemaan. Ja arvaa vaa, oliko kamera taas mukana.. ei.

Vaihto-oppilaan tarkeimmat saanot, numero 1: Pida kamera aina mukana!

Seuraavina kahtena paivana ta kaveri oli sitten vuorostaan meijan luona Thirroulissa kattomassa, ja viimeinkin itellakin on kuvia taalta teille nayttaa, mun lahirannasta! Nauttikaa! 




Yleisesti kavereitten kanssa ollaan oltu rannalla tai katottu elokuvia saasta riippuen. Myoskin Skinsin pari tuotantokautta on ollu hyvassa kulutuksessa ja ihan elokuvissakin saakka on tullu pari kertaa kaytya. Nyt on myos tullut ulkoilmaelokuvatkin koettua kavereitten kanssa, maaten picnic maton paalla, napostellen jotain hyvaa ja katson elokuvaa suurelta skriinilta iltataivaan alla. Se, jos joku on kokeilemisen arvoinen tapa viettaa kesailtaa parhaimpien kavereitten kanssa! Joksus on myos ihan kiva vaa ostaa ruokaa jostain kaupungilta ja syoda sita kaverin kanssa puistossa samalla pelkastaan vaan jutellen ja nauttien auringon paisteesta tai sitten kavella ympari satamaa, paikoissa minne aikasemmin ei ole jostain syysta tullut mentya.

Viime viikon lauantaina jouduttiin viimein sanomaan mun vanhemmalle host siskolle heipat, kun han lahti vuorostaan vuodeks vaihtoon Saksaan. Jotenkin huvittavaa ja outoa kuinka kaikki ne omat ajatukset ja fiilikset palas mieleen 19. paivalta heinakuuta, kun ite olin samassa tilanteessa. Nain ku sisko hyvasteli kavereitaan, oli vimpaa paivaa toissa, pakkas laukkuja, vietti vimppaa iltaa perheen kanssa ravintolassa ja viimein paas lentokentalle hyvastellen perheen ja havis niitten turvatarkastusporttien taakse odottaen tietamattomana tulevia seikkailujaan. Tiian, etta varmasti tuun viela nakee hanta kun taalta paasen takasin Suomeen, mutta silti oli hiukan kummallista hyvastella oma 'sisko', josta tuli omalla tavallaan niin tarkee ihminen itelle taalla asuessa. 
Lentokentalla iloseks yllatykseks nain myos aika monia tuttuja, ketka oli lahettamas omia lapsia, siskoja, veljia, host sisaruksia tai kavereita jonnekkin pain maailmaa. Noitten joukossa oli myos yks tytto Suomesta, joka kuulus siihen meijan Singapore ryhmaan tanne tullessa, ja josta en ollu kuullu mitaan sitten elokuun. Eipa ihan heti olis tullu mieleen et tapaisin ensimmaitteeks lentokentalla tutun Suomesta, joka taalla asuu yli neljan tunnin paassa, mut oli tosi kiva taas vaihtaa kuulumisia pitkasta aikaa.
 Ta tammikuu on muittenkin ku aussivaihtareitten suunnalta aikaa muutoksille. Viime viikolla yks tytto Brasiliasta lahti meijan piirista takasin kotiin ja ylihuomenna on seuraavan seuraavan vuoro. Huomenna on siis luvassa yhet laksijaisjuhlat, minka jalkeen en sitten osaa sanoo, koska seuraavan kerran nahdaan. Itella onneks viela paljon edessa Australiassa ja sen jalkeen tulevaisuudessa monia lomasuunnitelmia, kun jokasta vaihtaria pitaa kayda kattomassa parin vuoden paasta. :D

Eilen koko Australiassa vietettiin Austaralia paivaa. Taalla se tarkottaa, et ihmiset pukeutuu erilaisiin australian lipuilla varustettuihin vaatteisiin ja asusteisiin ja pitaa hauskaa kavereitten ja tuttavien kanssa rannalla tai kaupungilla. Ite oli aamupaivalla auttamassa Rotary klubia niitten jarjestamassa marssissa, jossa miehet oli pukeutunu sotilaiksi (monta sataa vuotta sitten) ja naiset Wollongongin asuttamisen ajan asuihin. Edessa kulki sakkipilliorkesteri. Marssin lopussa meilla oli lipun nosto ja pommien ampuminen ja siina se sitten oli. Ite olin pukeutunu sellaseen vanhan ajan asustukseen kantaen korillisen verran anzac pipareita, joita jakelin sitten ohikulkijoille. Vaikka pari ihmista oli kuulemma kysyny, 'Kuka tuo kaunis tytto tossa vanhassa asussa on?' mun entiselta host aidilta, en silti ite oo ihan varma tosta edellisesta.. Mita ma en nyt oman rotary klubini eteen tekisi..
Iltapaivalla suuntasinkin sitten kaverin luokse Minnamurra joelle uimaan, minka jalkeen ajettiin hanen poikaystavan luokse Kiamaan. Minnamurrassa iltmat oli aika hyvat ja meilla oli tosi hyvaa aikaa siella uidessa (vaikka se virtaus kylla aluks hiukan kauhistuttikin!), mutta sitten se taas alko -sade. Kavereilta sain myohasena synttarilahjana ison kassillisen puolillaan kaikkee Aussikamaa, milla sitten oli kayttoa Australia paivana.. Illalla ostettiin kotiin iso take away jaatelopaketti Cold Rockista. Parasta jaateloa, mita taalta saa; 'Choose it. Mix it. Smash it. Love it.' Nam!

Tanaan luvassa taas lisaa kulttuuria Sydneyssa (jo kolmatta kertaa talla viikolla) kun viime viikolla oltiin kattomassa perheen kanssa teatteria Sydney Festivaleilla ja tanaan luvassa toinen ulkoilmaleffa Sydneyn Botanic Gardenilla, kun yks Rotary pari kutsus mut niitten mukaan sinne. Pitais siis olla taas hyva ilta luvassa, kunhan ei vaa satais.
Loppuun pari kuvaa menneelta parilta viikolta.

Aurinkoinen Bondi! 
 Pancakes on the Rocks, hyvastit kotiin lahtevalle Brassille

 Omaa hauskaa ft. Danielle 
 Host siskon vimppa ilta
Australia Day. 



-Vilma

1 kommentti:

mma kirjoitti...

Älä välitä vaikka siellä sataa, me käpristellään täällä pakkasessa ja viimassa!
terkkuja mma