tiistai 31. tammikuuta 2012

Back to school.


Nyt viimisetkin kesäloman päivät on jääny historiaan kun eilen oli taas aika palata koulun penkeille nauttimaan oppimisen riemusta. Nyt siis jo kaks päivää takana ja tuntuu ettei lomilla olis ollukkaa. Riemu oli kyllä rehellisesti sanottuna aika kaukana kun maanantai aamuna herätyskello soitti jo kuuden aikaa aamulla, ja unenpöpperöisena yritin metsästää oikeenlaisia koulusukkia sekasen sukkalaatikon pohjalta. Samalla aikaa kun tiesin vielä monien nuorien nauttivan viimisestä lomapäivästään (eilen) kavereitten kanssa rannalla loikoillen, itse hikoilin tylsistyneenä tunnilla manaten mielessäni puuttuvaa ilmastointia, kun ulkona oli melkeen 40 astetta lämmintä. Eipä tosiaan yllättäny, että nytten ne parhaat ilmat sitten alkaa kun niistä ei voi samalla lailla enää nauttia, mutta toivottavasti niitä riittää sitten viikonlopuillekkin saakka.Tänään sentään pysyttiin alle kolmen kymmenen asteen. Älkää nyt ymmärtäkö väärin, en mä sentää koulua vihaa, mutta mahtavan kesäloman jälkeen arkeen on aina aluks hankala palata. Tietenkin kesälomien jälkeen oli taas kiva nähdä taas niitä kavereita, joita jostain syystä ei lomien aikana ollenkaan päässy näkemään ja ainakin nyt on jotain, mitä odottaa kuten esimerkiks (yr 12 takkeja ja sen jälkeen lomia :D) koulussa alotettavaa uutta isoa musikaalia, johon meijän entertainment ryhmän tehtävänä on hoitaa kaikki lavastukset, valaistukset ja äänentoisto.
Uusien haasteitten ja projektien lisäks uusi vuosi toi kouluun mukaan myös hiukan uusia käytäntöjä, uuden lukkarin, uudet seiskat, pari uutta opettajaa (englanti, uskonto, entertainment ja D'n't) ja tietenkin 'koulun johtajien' tittelin ja HSC vuoden (eli enemmän töitä ja vähemmän vapaa-aikaa) yr 12 siirtymisen takia. Saas nähä miten mut laitetaan täällä paiskimaan töitä ja miten kavereille jää tälläselle vaihtarille aikaa, kun se armoton opiskelu viimeinkin alkaa.

Viime perjantaina olin kattomassa Sydneyssä ulkoilma elokuvia Botanical Garenilla. Hyvä leffa (Crazy Stupid Love), hyvää seuraa, hyvät ilmat ja mahtavat puitteet; mikä parhain tapa viettää perjantai iltaa. Ehdottomasti kokemisen arvonen paikka, jos joskus näihin aikoihin Sydneyhin matkaatte, leffasta viis. Aikasemmin en oo tota satama aluetta vielä yöaikaan nähny, ja täytyy myöntää et oli yks mahtavimmista näkymistä, mitä Sydneyssä löytää (Ooppera talo ja Harbour Bridge yön valoissa). Koko ilta teki suuren vbaikutuksen, ja taas yksi asia on lisää 'Must do when coming back to Australia' -listalla.



Lauantai ja sunnuntai meni hyvästellen hyvää brassi ystävää, jonka vuoro oli sunnuntai aamuna lähteä kotiin vuoden jälkeen. Lauantaina suuri porukka vaihtareita, Luizan kavereita, host perheet ja joitain Rotareita kokoontus Wollongongiin yhteen puistoon viettämään Luizan vimppaa päivää Australiassa. Meijän onneks ilmat suosi sateisen viikon jälkeen ja jokasella oli hauskaa. Paikalla oli myös uusia tuttuja, jotka paria viikkoa aikasemmin oli tullu kotiin oman vaihdon jälkeen ja Sydneystä yks vaihtari tuli paikalle, joitten kaikkien kanssa oli sitten kiva vaihtaa kuulumisia. Illalla tän BBQ ja rannalla olon jälkeen yks tanskalainen vaihtari tuli meille yöks sillä seuraavana aamuna oli aikanen herätys ja lähtö lentokentälle sanomaan vielä vimpat heipat. Tunnelma oli kieltämättä siellä jo paljon haikeempi ja yhteiskuvien ja naurun jälkeen jouduttiin saattelemaan todella hyvä ystävä itkun ja monien halejen jälkeen maailman toiselle puolen. Tuntuu pahalta sanoo, mut nä hyvästit oli vaikeemmat sanoo kun hyvästit omalle perheelle ja kavereille kotisuomessa, sillä mä tiiän et mua ollaan Suomessa odottamassa vastassa, mutta tässä tapauksessa en tiiä, koska seuraavan kerran nähään
(Luiza oli ensimmäinen vaihtari, jonka täällä tapasin, ja jonka kanssa vietin paljon aikaa vaihtoni alussa. Hän oli mulle kun suojelusenkeli, joka aina autto ja kuunteli jos oli jotain sanottavaa.) I will miss you, my always smiley Brazilian!



Kotimatkalla mua kyytsänny Rotary pariskunta halus näyttää mulle vielä hiukan maisemia ja pysähdyttiin syömään jätskit ottamaan kuvia Stanwell tops:lle ja Sea Cliff Bridgelle.









Sunnuntai illalla olin vielä pelaamassa host vanhempien kanssa tennistä ekaa kertaa sitten pariin kuukauteen. Vaikkei taidot ihan entisellään ollu, kyllä ainakin tuli jotain liikuntaa tehtya ja hauskaa oli. Ilta jatkui kotona penkkiurheilun parissa; Djokovic vs. Nadal, Australian Open Final.

Tänään ei tapahtunut mitään kummempia. Uudet seiskat valtaa bussin, et hyvä jos istumaan pääsee ja vaihdoimpahan surffauksen nyt seinäkiipeilyyn. Eka liikunta perjantai kumminkin on vasta kolmen viikon päästä, koska ens viikolla yr 12:sta on 'Discovery Day' Wollongongin yliopistolla.

Pitää tästä nyt lähtee kävelee tonne keskustaan päin ennen pimeetä kun saldo loppuu huomenna. Terkkuja!

-Vilma

1 kommentti:

mma kirjoitti...

Ota tuo koulu rennosti ja nauti loppuajastasi siellä.
terkkuja mma