lauantai 11. helmikuuta 2012

Hapankorppua, hiukan voita ja päälle juustoa. :)

Mitäs tässä on taas tapahtunu viimesen jälkeen? Kouluu. Sitä nyt ainakin. Kaks viikkoa taas sitäki käyty, eikä ainakaa helpommaks oo muuttunu. Puhusin opettajan kanssa ekalla viikolla ja hän sanos et mun pitäis tehä kaikki samat hommat ku muittenki tyttöjen, joilla tosiaan vimppa vuosi käynnissä! Oon huomannu, et esimerkiks matikasta teen todella paljon enemmän kaikkii töitä, mitä ikinä Suomessa tein, joten taitaa siinä olla joku pielessä?! En Suomessa oo ees lukiota vielä alottanu ja täällä pitäis jo 'abi' vuodestakin selvitä. :D No, en kumminkaa noistakaa huolimatta aijo kouluu liian vakavasti ottaa ku kumminkaa se ei Suomen päässä vaikuta mihinkää.

Eilen oltiin yr 12 kanssa Wollongongin yliopistolla koko päivän tutustumassa millasta opiskelu siellä olis. Saatiin päiväks omat lukkarit meijän aikasemmin valitsemista aineista, ja sitten oltiin niillä tunneilla, miten tavallisestikki. Itelle sattu hyvä tuuri ja sain kaikki aineet mitä halusinki, eli Graphic design, International exchange program (infotilaisuus) ja lakia: 'You be the judge'. Paikal oli monii muitakin kouluja ja lounaalla meille oltiin järjestetty disco ja jotain muuta ohjelmaa. Oli siis mielenkiinen ja kaiken kaikkiaan tosi kiva päivä. Ei siltikää vielä yhtää helpottanu mitä sitten vanhempanan rupeis opiskelemaan, mutta mullahan löytyy sitä aikaa..

Ilmat täällä on ollu todella huonot. Vähintääkin joka toinen päivä sataa ja jokupuolelle on syntyny pieniä tulvia. Luin just sellasesta Wollongong lehtisestä, että täällä kesän keskilämpötila on 27'C ja talven 17'C, mut tän kesän keskiarvo on kyl jääny aika hyvin alapuolelle ja joinain päivinä ollaan päästy jopa tohon 17 asteeseen! Australian kesä!

Kavereitten kanssa ei koulun alun jälkeen oo taas pahemmin tullu nähtyä kun niillä on niin paljon töitä ja opiskelua. Oon sentää pari kertaa ollu niitten kanssa kaupungilla koulun jälkee ja viime viikolla kaverilla oli 18-vuotis synttärit, millon mentiin sitten päivälliselle yhteen thaimaalaiseen. Tais olla muuten eka kerta kun istusin tyynyilla ravintolassa?! 

minä, Meg, Danielle, Lizzy 

Asia mikä yllätti mut viime viikolla kokonaan oli, kun host iskä tuli kotiin tavalliselta kauppareissulta mukanaan paketillinen suomalaisia hapankorppuja. Oli kuulemma löytäny kaupan ylähyllyltä. :D Made in Espoo, Finland luki kyljessä, mutta paketissa ei sitten yhtään mitään suomeks ollu kirjotettu; kyllä löytys englanti, ruotsi, saksa, ranska, tanska ja jotain muita kieliä, mutta ei suomea.. ?! Maku ainakin oli sama, joten olin happy. :) Ruisleipä; asia mitä olen Suomesta kaivannut.

-Vilma

1 kommentti:

mma kirjoitti...

Kyllä sillä hapankorpun määrällä jo kevään koulutunnit jaksaa!
terkkuja mma