maanantai 20. helmikuuta 2012

Valinnan vaikeus

Elämä on aina ollu täynnä valintoja, mut silti vielkin joskus niitten valintojen tekeminen voi olla tosi vaikeeta. Kun kaikki kaverit täällä on alkanu jo ettimään erilaisia vaihtoehtoja ens vuodelle, välivuoden ja yliopiston välillä, itekkin oon alkanu miettii omia vaihtoehtoja Suomessa. Viime kesänä ilmottautusin jo yhteen lukioon Suomessa, enne kun tänne lähin, mut ajatukset muuttus matkalla, ja nyt oon miettimässä koulun vaihtoa. Punnittenki nyt IB lukion ja tavallisen lukion välillä, mutta se tuntuu olevan niin kauheen vaikeeta. Samalla aikaa kaverit täällä päässä muistuttaa kuinka mulla on vielä kolme vuotta koulua jäljellä Suomessa näitten kahen jakson jälkeen ja heillä se loppuu alle vuoden päästä. Facebookissa näkee vaa kuvia wanhoista ja penkkareista, ja ite mietin, ite oon tuolla kahen tai kolmen vuoden päästä.. En siis missään vaiheessa käyny läpi koti-ikävää tai sitä kuuluisaa vaihtareitten puolen välin ahdistusta (ellei tätä siks voi sanoo), mut miks nyt pitäis sit täällä tälläsistä asioista päänvaivaa tehä. Siltikään ei kaduta että tän lisävuoden täällä teenki, vaikka lukion sitten hiukan myöhemmin!

Valintoja on joutunu tekee myös Sydneyn tapahtumien ja kavereitten välillä kun kahtena viikonloppuna Sydneyssä on meneillään pari tapahtumaa minne niin paljon haluisin, mutta huonon tuurin takia samaan aikaan parilla kaverilla on synttärit, joten tapahtumat taitaa tällä kertaa jäädä väliin. :)
Eilen siis olin vaihtarikaverin synttäreillä, minkä jälkeen menin toiselle kaverille yöksi, ja seuraavat synttärit on sitten kahen viikon päästä. :)

Zoé, Annik, minä 

Nyt meijän kaikkien onneks täällä on ollu taas pari tosi hyvää päivää reilun viikon aikana. Ennätys tai olla kolme melkeen sateetonta päivää putkeen!! Ja eilen sitten saatiin taas vaihteeksi nauttia oikeen kunnon myräkästä kun ukkosmyrsky oli ihan päällä. Salamat vaa läiskyy ja koko tanner jytisee, mut nä ei siitä piittaakkaa, kääntää vaa telkkarista ääntä kovemmalle. :D Tä kesä on kuulemma ollu kylmin sitten 1954, ei ihme että eilen menin taas rannalle parin viikon jälkeen..

Teille tuleville vaihtareille sanon, että valitkaa siellä koulussa sitten ainoostaan aineita mitä haluutte tehä, älkää antako host vanhempien tai joittenkin opettajien vaikuttaa teijän päätökseen ja valitko jotain, mitä ette haluu siellä opiskella. Ite tein sen virheen ja enää aineita ei voi vaihtaa. Muuten, yrittäkää ottaa aineistanne kaikki irti mitä saatte jos on mukavia aineita. 

Ite oon ollu jo 7kk poissa kotoa ja viime viikolla sitten viimein tulostin lipunkin kummittelemaan 'tärkeitten papereitten kansioon'. Onneks mulla on vielä paljon aikaa jäljellä, mutta kieltämättä tona kyseisenä päivänä ajatukset oli jossain muualla ja tulikin sitten valvottua melkeen aamu kahteen.. 
Viikonloppuna nähään taas piirin vaihtareitten kanssa kun mennään yheks yöks Blue Mountainseille. Viikonloppua odotellen. :)

Viettäkää te siellä mukavat hiihtolomat ku toiset täällä ahertaa koulussa tavalliseen tapaan.

-Vilma

2 kommenttia:

mma kirjoitti...

Tee hyviä valintoja!
terveisin mma

Vilma kirjoitti...

tavoitteena on. :)