tiistai 29. toukokuuta 2012

Sydneyn valoja

Moikka taas! 

Samaan aikaan kun te siellä koti Suomessa päivittelette Facebookkiin lämpimistä päivistä ja koulun loppumisesta, minä täällä ilosesti kattelen kun puista putoo lehdet ja kalenterissa vielä 4 viikkoa koulusta jäljellä. Iltasin täällä on ollu jo todella vilposta, mutta onneks päivällä vielä on melko lämpöstä, että ilman ohkasia takkejakin pärjää. Ite olin jopa rannalla tossa viikonlopun aikana, vaikka veteen saakka en enää oo pitkään aikaan menny.

Jo toista viikkoa ollaan elelty nyt host isän kanssa kaksisteen kun host äiti lähti edellis viikolla Phjois-Irlantiin kolmeks viikoks perhettään tapaamaan. Kumminkaan ruuasta ei oo ollu vielä pahemmin pulaa ja pyykkien pesukin on hyvin hoitunu, vaikka meijän 'kokki' onkin toisella puolella maailmaa.
Nyt oonki huomannu, kuinka läheisiä naapureita ja kavereita täällä ihmisillä on, kun jo pariin otteeseen meijät on kutsuttu naapuriin illalliselle tai sit joku on tuono ruokaa ihan ovelle saakka! Tavallisestikki ihmiset vaa piipahtaa pihalle ja jää kahveille, ihan vaan kysyäkseen kuulumisia. Eipä ainakaan meijän nurkissa tollasta oo ollu enää vähään aikaan ollenkaan!

Perjantaina piti taas parin minuutin puhe koko 1200 tytön koululle pitää, kun koulu hyvästeli jo nyt mut virallisesti (siltikin vielä 5viikkoa jäljellä). Kyllähän se lopulta ihan hyvin meni, vaikken yhtään yleisölle tykkää puhuakkaan

Kouluviikkojen aikana ei oo kyl kauheesti tapahtunu, kun kaikki kaverit opiskelee taukoamatta ja vaihtarikaveritkin on ollu jossain muualla. Onneks sentää viikonloppuina ei oo tarvinnu kotiin jäädä peukkuja pyörittelemään..

Perjantai iltana menin yhen kaverin kanssa kattomaan tota uusinta Sacha Baron Cohenin leffaa, diktaattoria. En noita leffoja oo aikasemmin nähny, enkä tiiä mitä siihen sitten kommentois.. :D Kyllä mun on vielä pakko se Brüno nähdä, kun meijän vaihtareiden keskuudessa siitä on syntyny sellanen sisäpiirin vitsi.

Lauantaina ohjelmassa oli matka Sydneyhin kattomaan Vivid Sydneytä. Vivid on tollanen reilun parin viikon mittanen tapahtuma Sydneyn satamassa ja CBD:n alueella, jolloin joka puolelle aluetta ilmestyy erilaisia valo taideteoksia ja joi joittenkin isojen rakennusten, kuten oopperatalon kylkeen heijastetaan erilaisia kuvia. Täytyy sanoa, etten tiiä onko kyseessä kansainvälinen vai kansallinen tapahtuma, mutta jo neljättä vuotta toi on kuulemma pyörimässä ja joka vuosi isompana on tullut esille. Vaikka oopperatalon heijastuksiin olin aika pettynyt (edellisinä vuosina ollu todella värikäs ja mieleenpainuva, tänä vuonna valkosella ja harmaalla taustalla kierivä nainen), yleisesti ottaen toi oli todella hyvä! Toivoisin pääseväni täänä viikonloppuna vielä uudestaan sinne kavereitten kanssa, sillä koko aluetta ei yhden illan aikana kerenny kattomaan ja samalla kuvia räpsimään. Niitä kun illan aikana tuli otettua yli 700! Lopussa niistä pari mukana.

Eilen host veli oli tullu Sydneystä alas tyttöystävänsä kanssa, ja niitten kanssa mentiin tonne rannalle koirien kanssa ja myöhemmin menin pelaamaan tennistä host isän kanssa. Ei sitäkään oo vähään aikaan tullut tehtyä.I Australia!

Saas nähdä mitä tämä viikko tuo tullessaan,

Vilma
Ps. Nyt varmistus, ettei kuvat ainakaan oo huonoja kameran takia, vaan kyllä se tästä bloggerista johtuu..

3 kommenttia:

mma kirjoitti...

Älä välitä, Suomen kesä oli lyhyt, nyt on taas alle 15 asteen ja kylmä pohjoistuuli. Toivottavasti tuot tullessasi kunnon kesän.
terkkuja!

Anonyymi kirjoitti...

Haaveilen vaihtovuodesta Australiassa rotaryn kautta.
Muistatko yhtään mitkä oli sun maatoiveet kun hait vaihtoo?

Vilma kirjoitti...

Juu, suosittelen kovasti! Itellä maatoiveina Australia, USA, Kanada.