keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

the countdown has started

Nyt on viiminenkin kuukausi pyrähtänyt käyntiin ja kalenterin palstat täyttyy monilla uusilla suunnitelmilla. Tällä hetkellä oon ollu todella kiireinen koulun tiimoilta kun koulun musikaalin ensi-ilta on jo huomenna ja meijän entertainment ryhmä, joka vastaa kaikista valaistukseen, ääniin ja visuaalisiin juttuihin liittyvistä asioista on ollut harjotuksissa nyt jo hetken aikaa täydellä höyryllä. Esimerkiksi viime viikolla muut nautti neljän päivän viikonlopusta kun meijän ryhmälle jäi tavallinen kahden päivän viikon vaihde ja kuningattaren synäätiritkin jäi ihan väliin.

Viikonloppuna kumminkin kerkesin Newcastlessa käymään, missä meillä oli perjantai iltana vaihtareitten jäähyväisjuhlat ranskalais pojan luona, ja paikalla 26 muuta vaihtaria. Olihan se kiva ihmisiä nähdä viimistä kertaa ja sanoa jäähyväisi, nyt kun yksi vaihtareista on ollu kotona jo pari päivää ja seuraava lähtee huomenna; tästä ne hyvästit nyt alkaa!

Lauantai vietettiin parin muun vaihtarin kanssa hyvän ilmasen jäätelön ja kajaakkireissun merkeissä. Olisittepa vaa nähnyt kuinka kaks vaihtaria tungetaan yhden hengen kajaakkiin yhden normaalin melan ja muovisen krikettimailan kanssa.. Ainakin matkan aikana tuli pari vuotta lisää, jos vanhaan sanontaan on uskominen. :D Illalla mentiin vielä ravintolaan perheen kanssa, jonka luona yövyttiin toinen yö ja päästiin myös näkemään öistä Newcasteln satama-aluetta ja kaupunkia.
Newcastle on siis pieni kaivoskaupungi (suurin hiilen tuottaja kaupunki Australiassa) Sydneystä vähän pohjoseen päin aivan rannikolla. Asukkaita noin 200,000-300,00 lähteestä riippuen.
Sunnuntaina päästiin vielä pariksi tunniksi vesille kun tää perhe, joitten luona yövyttiin, otti meijän purjehtimaan Macquarie järvelle. Empä sitä aikasemmin purjehtimaan oo päässykkään keskellä talvea.. Ilmat oli kyllä hiukan vilposet, mutta kyllähän se kivaa taas oli pitkästä aikaa!
Sunnuntai päivä olikin mukava lopettaa kolmen tunnin bussimatkaan, pieneen juoksulenkkiin (bussista junaan, aseman toisesta päästä toiseen) ja vielä kahden ja puolen tunnin matkustamiseen junalla.. tätä on tää matkustaminen Australiassa ihan vaan kavereita kattomaan! :D

Viime viikolla täällä päin oli tosi kovat myräkät ja märkää on taas ollut, enemmän kun reiluun 50 vuoteen.. Yhtenä iltana tuuli puhalsi 66m/s ja aallot oli 5-6m korkeammalla. Monet ihmiset onkin nytten kipeinä noitten päivien takia kun mihinkään kastumatta ei päässy, mutta ite oon onneksi noilta taudeilta toistaiseksi välttynyt.

Kulttuuria sain torstaina taas roppakaupalla kun host isä otti mut ACO:n (Australian Chamber Orchestra) konserttiin, klassista musiikkia kuuntelemaan. Orkesterissa myös pari suomalaista. Kyllä ainakin viimisen perheen kanssa oon klassista kuullu enemmän kun aikasemmin koko elämäni aikana!

Ehtisinkö teille muuten jo kertoa, että hetken aikaa sitten sain matkatoimistolta sähköpostia ja Singapore Airlines on hyväksyny meille 10kg extra painoa!! SO HAPPY! Tein siis maanantain aikana ensimmäisen testi pakkauksen, kun tsekkasin summamutikassa mitä vaatteita takasin oon ottamassa ja noin puolen vaatemäärän jälkeen vaa´alla oli vaan reilu 10kiloa, mikä tarkoittaa ettei mun tarttee varmaan sittenkään lähettää mitään takasin Suomeen! Mitä tapahtui niille 44 extra kilolle??

Tänään illallisena kupillinen meksikolaista kaakaota, iso kasa passionfruit jäätelöä, suklaa kastiketta, belgialaisia vohveleita ja jotain ihme rähmäleitä, kiitos 'piirin kummin', joka vei mun Max Brenneriin (suklaa ravintola, kuin taivas!) Kaverit oli jo pitkään sanonu, että sinne mun pitäis mennä ennen kotiinpaluuta, ja kyllä kannatti. Paikan nettisivut näätte täältä. Nyt siis yksi juttu listassa vähemmän. Myöskin jooga tuli eilen kokeiltua. Vaihtovuosihan on uusille kokemuksille! :)

ennen
jälkeen

Makeita unia kaikille, ja kirjoittelen taas kun aikaa riittää enemmän!

-Vilma

1 kommentti:

mma kirjoitti...

Ota kaikki irti viimeisistä viikoista ennenkuin pääset koti-
Suomen rauhaan!
terkkuja