tiistai 6. maaliskuuta 2012

Blue Mountains


Kyllähän se koulu taas lähti viimein käyntiin, vaikka alkuviikosta on ollukkin niin kovin vaikeeta sinne herätä. Takana kaks viiden päivän 'viikonloppua' putkeen, joitten välissä yks kunnon koulupäivä, joten ymmärrettävästi eilen ainakin rutiini oli vielä hiukan hukassa. Älkää nyt kumminkaa aatelko, että noi päivät lintsaamalla oon hankkinu, meinaa mulla on kyllä jokaseen päivään ihan hyvä syy. 

Edellis perjantaina jäin siis vielä puoli toipilaana kotisohvalle makaamaan ja jatkamaan Skinssin neljättä tuotantokautta, kun olo oli vielä aika flunssanen. Toisaalta oli ihan hyvä vaa kerätä voimia viikonloppua varten, kun koulussa olis ollu vielä liikuntaakin iltapäivällä. Oma liikuntasuoritus sille päivälle hoitus sohvan ja jääkaapin välillä.

Seuraavana aamuna herätyskello soi tavallista aikasemmin, kun Rotarit oli järjestäny meille vaihtareille taas jotain kivaa tekemistä. Tällä kertaa mentiin meijän piirin vaihtareitten kanssa Blue Mountainsille kahden päivän retkelle, mihin kuulus mm. 6km Grand Canyon walk, The Three Sistersien tapaaminen ja kokkailua. Säät ei meitä hirveesti taaskaan suosinu, mutta ainakin oli taas hyvää seuraa. Nuo maisemat Blue Mountinseilla on muuten aivan Mahtavat! Jos Sydneyihin jossain vaiheessa päätytte, uhratkaa ainakin yks päivä ja ajakaa Blue Mountainseille (n.2h) kattomaan noita paikkoja. Itellä ainakin noi on yksien ensimmäisten paikkojen joukossa, minne oman perheeni veisin kattomaan, eikä sellasia maisemia ainakaan Suomesta löydä.






Maanantaina koulu jäi sitten väliin miejän DT ryhmän luokkaretken takia. Siellä oli näyttely viime vuoden parhaimpien Design Technologyn opiskelijoiden lopputöistä ja luento aiheeseen liittyen. Tä ei kumminkaa kestäny kovin kauaa, joten noitten pakollisten juttujen jälkeen kaverit vei mut Wiggels näyttelyyn pelaamaan hedelmäsalaatti peliä ja taittelemaan paperikukkasia. (Onks meillä ees sitä ohjelmaa Suomessa?) 'Wake up Jeff!' :D

Tiistaisen koulupäivän jälkeen, keskiviikkona, meillä oli vuorossa Yr 12:ta kahden yön retreat leiri. Meijät oltiin jaettu sukunimien mukaan kolmeen eri leiriin eri puolille NSW, meijän Blue Mountainseilla, kristillisessä leirikeskuksessa. Ton kolmen päivän ajan meijät jaettiin osaks aikaa vielä pienempiin ryhmiin, missä keskusteltii elämää suuremmista asioista, niinku ihan kavereista, perheestä ja naiseudesta, ja isommassa ryhmässä tehtiin jotain muita juttuja, kun makaroni naamiot, kynttilät jne. Kaiken kaikkiaan mukava leiri, missä pääsi tutustumaan joihinkin tyttöihin paljon paremmin omien luokkien ulkopuolelta.  :) Osalla tytöistä oli kumminki hankalaa kun koko paikalla ei ollu yhtää puhelinyhteyksiä ja vessat, sekä suihkut oli kaikkien jaettavissa, ruoka sentää oli hyvää, ja sitä oli paljon!

Lauantaina vuorossa oli koulukaverin synttärit, joita vietettiin keskellä puskaa laserpyssyjen kanssa. Vettä sato kaatamalla ja päälle puettavista maastohaalareista huolimatta vaatteet kastu ihan kokonaan, mutta silti se kolme tuntia meni todella nopeesti sotiessa. Kaikki tykkäs siitä niin paljon, että seuraavaks vuorossa on paint ball sota, kun seuraavat synttärit on tiedossa. 
Lauantai illalla menin sitten vaihtarikaverin luokse yöksi ja vuorossa oli kaks romanttista hömppäleffaa ja syvällisiä keskusteluja. Sunnuntaina päivä meni sisällä sateen takia, tuloksena todella herkullinen banaani kakku.

Edelleen ilmat on ollu siis todella kosteat, eikä kesäpäiviä taida olla enää tulossakaan. Jonkun tiedon mukaan tänä kesänä on satanu enemmän kun melkee sataan vuoteen, mutta empä tosta ite osaa mitään sanoa. 

Koulua vielä puoltoista kuukautta, minkä jälkeen meillä alkaa kaikkien odottama Safari (kolmen viikon matka ympäri Itä-Australiaa muitten vaihtareitten kanssa). Ennen sitä olis viel  tarkotus mennä jonnekki etelärannikolle johonki klassisen musiikin festivaaleille seuraavan host perheen kanssa ja Melbourneen tän perheen kanssa. Innolla odotellen siis lomia!

-Vilma

 Ps.  Sain kaverilta tänään todella tyylikkään pinssin (kuvassa alhaalla,).. Yritä täällä vakuuttaa ihmisille, ettei Aku Ankalla oo Suomessa housuja jalassa, jos Libra paketti väittää jotain muuta. ODD SPOTS, love them. :D (enää ei tarttee ees kysyä mistä kaikki nä tietää mitä tyhmimpiä nappulatietoja täältä ja muualta..)


Pps. Kuvat pitäis saada isommaksi niitä klikkaamalla, jos joku ei oo sitä vielä tajunnu. :)

2 kommenttia:

mma kirjoitti...

Sateesta huolimatta sinulla on ollut kivoja tapahtumia!
terkkuja!

Vilma kirjoitti...

Juu, niin on ollu :) Terkkuja sinnekkin!