keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

vähän viime viikkoa

Heissan! Kolmen aamun verran oon jo heränny uudesta sängystä ja yrittäny päästä uuden perheen rutiineihin mukaan. Kaikki matkalaukutkin tuli tossa edellis päivänä viimeinkin purettua ja sain raivattua vaatekaapistakin vähän lisätilaa vaatteilleni. Ekan päivän jälkeen edelliseen perheeseen kaipu oli kovaa, mutta koitan ajatella vaa positiivisesti ja olla avoimin mielin loppuun saakka. Tähän on osa Rotary vaihtarin elämää.

Viimeviikolla saatiin viimeinkin meijän koulukuvat takasin, jotka otettiin jo ekalla viikolla kesälomien jälkeen. En tainnukkaa siitä sillon kertoa, mutta meijän koulussa ainakin noi kuvaukset oli hiukan eri luokkaa mitä Suomessa on tottunu ja ulkonäkösäännötki oli tiukentunu entisestään. Täällä ei siis auta, että kattoo kameraan ja hymyilee kauniisti, vaan tutor group -kuvaa varten piti olla kengätki kiillotettuina, hameet ja sukat samassa linjassa muitten kanssa ja vielä kädetkin piti olla juuri oikeessa asennossa.

Myös meijän viiden kuukauden odottaminen yr 12 takkien kanssa viimenkin päättys, ku nekin saapus viime torstaina. 

Viime viikon aikana tuli torstaina, perjantaina ja lauantaina mentyä ulos. Torstaina meillä oli viime perheen host äidin kanssa tyttöjen pastailta ulkona. Perjantaina iltana mentiin kavereitten kanssa ulos yhteen hyvään thaimaalaiseen, minkä jälkeen käveltiin vaa kaupungilla ja lopetettiin ilta vohveleihin ja chai latteen (miksei Suomessa oo chaita?!). Lauantaina vietettiin mun vimppaa iltaa entisen host perheen kanssa Sydneyssä. Meille oltiin varattu pöytä Four Season Hotellilta, mikä tosiaan omaan rahatilanteeseen nähden hiukan liian hieno.. Ruoka ainakin oli tosi hyvää, niinku palvelukin, eikä puitteissakaan ollu mitään valittamista. 'Shampanja makuun' hyvin käypä illallinen. :D Tämän jälkeen mentiin kattomaan Sydney Dance Company:n uusin tuotanto, mikä oli aivan mahtava! Illan kruunas kävely Harbour Bridgen alta Rockseilla, Sydneyn yövalojen loistaessa! What a perfect night.

Sunnuntaina oli sitten aika pakata kaikki kuluneen kahdeksan kuukauden kamat laukkuihin ja vaihtaa perhettä. Pakkaamisessa mulla tosiaan olikin hiukan ongelmia, kun ei kaikki vaatteetkaa mahtunu yhteen isoon matkalaukkuun. Tosiaan oon onnistunu jotenkin keräämään 44kg vaatteita ja muita tavaroita sitten heinäkuun, joten ens heinäkuussa on luvassa paljon stressiä ja hiukan ongelmia! Jos joku tietää jotain halvoista postitus tavoista (Australiasta Suomeen), ottaisin näitä ideoita mielelläni vastaan! Host isän vanhemmat tuli vielä sanomaan heipat iltapäivä teelle, minkä jälkeen raahattiin kaikki laukut autoon ja koko host perhe tuli saattamaan mut uuteen perheeseen. Sunnuntai oli ehdottomasti hankalin päivä koko vaihtovuoteni aikana, mutta onneksi tiiän, ettei se ollu viiminen kerta ku nähään. :) Illalla puhuttiin vielä uuden perheen kanssa Skypella Suomeen, missä toisessa päässä äiti yritti pitkästä aikaa enkun puhetaitojaan. Ehkä oudoin skypekeskustelu ikinä.. :D

Koulua jäljellä enää viikko, minkä jälkeen neljän viikon loma - Odotan! Sateiltakin ollaan nyt säästytty aika hyvin, mitä nyt tänään sato taas ekaa kertaa pitkästä aikaa.

Lopussa kuvia viikonlopusta.





I'm so sorry about these pictures! I don't know what happened with them but they all were ok in my computer, but now they are not..

-Vilma

3 kommenttia:

mma kirjoitti...

Upeita kuvia!
Terkkuja

Sofia kirjoitti...

oot niin kaunis näis kuvis ja ihana kuulla mitä sulle kuuluu ! ootan niiin heinäkuut ku tuut ja pääsen näkee sua ja vertaa kui paljo ruskeempi oot ku mä :D:D miss u honeyy <3

Vilma kirjoitti...

Kiitos sofia! Voin jo nytten kertoa, etta tulen olemaan hyvin paljon kalpeempi kun sa heinakuussa, silla taalla jo syksy hyvaa vauhtia menossa eika auringosta oo paljon tietoa. Nahdaan 2kk paasta! xo