sunnuntai 14. elokuuta 2011

Canberra

Jos meille ei oltais mantsan tunneilla Suomessa opetettu Australian maantietoa ollenkaa, en usois näkemäni perusteella, et Canberra olis tän maan pääkaupunki! Vaikka kaikki tärkeimmät virastot ja rakennukset siellä onki, vaikutti kaupunki paremminki suurehkolta maalaiskylältä ku minkään maan pääkaupungilta. Enhän mä kaupunkia kauheesti nähnyt, mut siinä just se; ei sitä kauheesti näkyny olevan. :D Suuria hienoja taloja oli pari, muuten sitten se oli jotain tyhjää tilaa, vähän kauempana rivitaloja ja mettää. Ku viime viikolla koulussa kavereilta kysyin, millanen paikka Canberra on, kaikki vastas et tylsä! Mun mielestä se ei oo tylsä - jos tykkää museoista ja taidegallerioista. Olihan se hyvä nähdä pääkaupunki ku täällä saakka ollaan, mutta en tiiä haluunko sinne niin kauheesti takasi. Ei se nyt kauhee paikka oo, ihan kivalta vaikutti, mut ei siellä mitään myöskää oo mikä sinne päi vetäis takasi. Kahden päivän aikana pääsin siis tutustumaan mm. National Museum of Australia:an, National Gallery of Australia:an, Australian War Memorial:iin ja parlamentti taloon. Ravintolat, missä käytiin, oli ainakin todella hyviä ja muutenki viikon loppu oli ihan mukava vaikken museoihmisiä tavallisesti ookkaa.

Kulttuurista oon myös Wollongongissa päässy nauttimaan tällä viikolla. Torstaina käytiin intialaisessa syömässä ku host mum ei jaksanu intialaista ite ruveta valmistaa ja perjantaina käytiin kattoos 'kotimainen' leffa, Red Dog. En varmaa koskaa aikasemmin 0o kattonu ainootakaa aussifilmii, ja yllätyin et ymmärsin kaiken! Vaikkei se nyt mikää mestariteos ollukkaa, oli se ihan hyvää viihdettä. Aussit hallitsee ainakin tän tilannekomiikan! :D

Myös tenniskentille pääsin perjantaina ensimmäistä kertaa taas kuukauteen! Että oli kiva pelata pitkästä aikaa, ja positiivisena yllätyksenä huomasin, et jopa osuin palloonki vielä. Kenttään oli alkuun vähän tottuminen, mutta siitä se sitten lähti ku ekaks valmentajan kaa pääsi lyömää. Eihän sitä täällä kehittymään pääse kun kerran viikossa vaan tunteja on, mutta ainakaan taidot ei kokonaan unohtumaan pääse, enkä ottanu tennistossujakaan turhaan mukaan. Luizan kanssa päätettiin täällä alottaa myös zumbaaminen kerran viikossa, joten tästä se sitten alkaa; mun kova taistelu vaihtarikiloja vastaan!

Lopussa vielä pari kuvaa viikonlopun retkestä:




 Native Museum of Australia
 Uusi parlamenttitalo takana





 Australian War Memorial

Canberra

Innokas urheilija,

-Vilma

2 kommenttia:

mma kirjoitti...

Taas saimme reaaliajassa lukea tapahtumista siellä, kyllä on hyvät systeemit! Meiltä löytyi hopeinen kaulaketju jossa on V,varmaan sinun?
mma

Vilma kirjoitti...

kiva että joku jaksaa kommentoida, kiitos siitä :) Kaulaketju varmaan on mun, mut enpä oo kauheesti kaipaillu. Saan varmaan sen sitten ku tuun takasi. Terkkuja sinne!