maanantai 1. elokuuta 2011

Sydney

Nyt on ensimmäinen viikko Australiassa jo takana ja innolla lähen kohti tulevaa. Kun oikee aloin miettii, tuntuu et olisin ollu täällä jo kauemmin, mut mikäs ihme tuo ku viikossa oon päässy kokemaan enemmän kun monet kokonaisen kuukauden aikana!
Vaihdoin kesäisen Suomen Australian talveen, keskelle aivan uudenlaisia tapoja ja kulttuuria. Ilmaston ja ympäristön lisäks mulla vaihtu niin aika, koulu, kieli ku perhekki. 

Vaikka alkuun toi kaikki tuntu raskaalta (väsytti melkee koko ajan ja joskus ei enää olis jaksanu puhuu ihmisten kanssa ku kieli tökki)  oon nauttinu mun ajasta täällä. Eihän tä nyt Suomen elämää ihmeellisempää oo, mut ei multa mitään valittamistakaa löydy. Arki on ihan tavallista, ei mitään kummempia, ja asiatki alkaa pikkuhiljaa järjestyy myös koulun osalta.

Ilmatki on alkanu jo lämmentä ja kevät on jo aivan ovella. Pian noi lämmittimet on jo historiaa ja voi jo vaihtaa vähän pienempää vaatetukseen. Ensin kyl pitäis käydä tsekkaas tän paikan vaatekaupat läpikotasi ja täydentää vaatekaappia hieman; tuo kun vähän ammottaa tyhjyyttään lentorajoituksien takia.. äitille jä iskälle; voisitteko pian lähettää sitä pakettia tänne päi?! pyytäkää Eemeliltä se lista ja lisätkää siihen suoristusrauta vielä, kiitos! :)

Monet jo tässä vaiheessa ihmettelee mitä toi otsikko tuolla meinaa ku missään ei Sydneystä oo vielä mainittu sanaakaan, mutta nyt mainitaan; loppuviikon aikana tuli siis ajettua Wollongongin ja Sydneyn välistä tietä pariin kertaan, kun sitä perjantaista sunnuntaihin saakka joka päivä kuljin edestakaisin. Kilometrejäkin kertyi mukavasti yhteensä yli 550.
Perjantaina oli koulun retki Taronga Zoohon. Retkelle lähti kaikki koulun 8.luokkalaiset, sekä minä ja toinen vaihtari Tanskasta (molemmat luokalla 11); vaihtarina olon pieniä plussia koulussa.. Olihan tuo ihan hyvä kokemus vaikkei omaa ikäluokkaa mukana ollukkaa. Näin monii eksoottisii eläimii ja ilma ja maisemat oli mitä mahtavimmat, joten mikäs siinä ulkona kierrellessä. Kuvia tuli taas otettua aika runsaasti, joten tässä niistä pari :)






 Toronga Zoo 

Lauantaina ajettiin Sydneen sitten host perheen kanssa. Siskolla oli siellä stipendi haastattelu ja päätin lähtee muitten mukaa, ettei kotona tartteis yksin koko päivää viettää. Sillä aikaa kun muut oli oottamassa sisällä haastattelua, mä jäin ulos nauttimaan Aussien talvesta; mikä sen parempi tapa viettää lauantai päivää kun seurata aussifutista nurmikolla istuen, ku aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja on mukavan lämmintä?!
Myöhemmin sitten nähtiin toinen host sisko ja sen ystävä kaupungilla, ja mentiin italialaiseen syömään porukalla. Ehdittiin vielä pikasesti markkinoillaki käymää, ennen ko ne meni kiinni, ja sitten tultiin illalla kotiin.

Eilen, sunnuntaina, olin sitten the Rockseilla Aroma festivaaleilla. Mun host clubista yks pariskunta halus viedä mut sinne festivaaleille ja samalla sitten esitellä mulle hiukan Sydneytä. Tä Aroma festivaali oli joku kahvi, suklaa, mauste juttu, missä oli paljon kojuja myynti- ja maistelupisteinee. Paikalla oli myös elävää musiikkia. Koko alue oli ihmisistä aivan täynnä ja aurinko paistoi täydeltä taivaalta. Alkuun käveltiin sitä rantaa pitkin ja Chris selitti mulle kaikkee Sydneystä ja sen nähtävyyksistä. Lounas syötiin kivassa ravintolassa aivan rannassa. Illemmalla käytiin sitten katsastamassa paikalliset markkinat,  Qween Elizabeth Building ja muita hienoja paikkoja kaupungilla.
Ja tietenkin me käytiin kaikkien tietämällä oopperatalolla, ja nähtiin Harbour bridge! Kuvia taas tuli otettua pari sataa, mutta mitä sille voi kun viimeinkin siellä oltiin! Arvatkaa vaa miltä tuntus ku se kaikki oli siinä silmien edessä ihan oikeesti, mistä oli vaa osannu aikasemmin haaveilla ja nähdä tietsikan ruudulta tai lehtien sivuilta! Siinä vaiheessa tajusin kui paljon oikeesti tän kaiken eteen kannatti tehä töitä ja kui onnekas oon ku tänne pääsin! Joten kaikille muillekki: jatkakaa unelmoimista ja tehkää unelmienne etee töitä, nii kyllä ne unelmat ennemmin tai myöhemmin toteutuu! :)

















Tyttö, joka elää unelmaansa,

-Vilma

ps. kiitos vielä kerran äitille ja isälle! love u!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

yritän saada paketin viimeistään keskiviikkona postiin. Tänään harrastukset kutsuvat :) Tosin suoristusrauta voi vahingossa jäädä kyyditä.
<<33 äiti

mma kirjoitti...

Voi kun hauskaa lukea mitä sulle on tapahtunut! Onko koulupäivät pitkiäkin ja onko kotiläksyä? Meneekö paljon tunneilla yli hilseen?
Paljon terveisiä!
mma

Vilma kirjoitti...

Kiva jos saisit sillon :) laita mukaa vaa se suoristusrautaki, ettei täältä sitten tarttee ostaa uutta. mahtuu tuo hyvin siihen 10 kiloo!

Kiva että ihmiset jaksaa lukea vaikkei mitään huipputekstiä ookkaa. Koulupäivät on aina 8:45-15:15, joten ei kovin pitkiä. Läksyjä ei muuten pahemmin oo tullu, mut matikasta tulee sitten muittenki edestä. Tunneilla ymmärrän ihan hyvin jos jaksaa keskittyä, mutta aina ei jaksa.. :D

Terkkuja sinnekkin! :)

Lotta kirjoitti...

WAU , hiuka siistii ! :o nauti !

Vilma kirjoitti...

Kiitos:)