sunnuntai 28. elokuuta 2011

Sydney, shopaholics heaven and wallets horror.

Taas on kauheesti tapahtunu viikonlopun aikana, mutta koulussa ja kotona ei niinkää. Tai kotona en nyt keskiviikon jälkee oo ollukkaa, sillä host perhe lähti viikoks Darwinii häihin ja ite oon tän viikon mun counselorin luona. Päätin kumminki taas pikasesti kertoa, mitä mulle kuuluu ja mitä uutta ja jännää oon päässy kokemaan. (Vaihdoin joo tätä alkutekstii, ku kirjottelin tätä alkua jo pari päivää sitten, eikä koskaa ollu aikaa kirjottaa yhellä kertaa tätä postausta loppuu, joten aina vaa jatkoin häntäpäästä, siksi  päätin vaihtaa selostuksen, joka oli epäjohdonmukainen..)

Torstaina käytiin Sydneyssä kattomassa näitten uutta lastenlasta, joka syntys maanantaina. Oli kyllä todella sulonen pikku otus.
Perjantaina, mulla oli tennis, jonka jälkeen mentiin päivälliselle johonki aasialaiseen ravintolaan. 
Eilen tällä mun counselorin miehellä oli joku tapaaminen Sydneyssä, joten me naiset päätettii selvittää, mitä kaupungista löytyy. Lähettii siis jo heti aamusta ajamaan kaupunkia kohti ja perillä oltiin jo ennen yheksää. Aamupala syötiin 5 tähden, aivan kertakaikkisen upeessa hotellissa (3h parkeeraminenki maksaa 50AUD) , missä ruoka oli todella hyvää ja palvelu ihan eri luokkaa ku jossain Kanarian saarten pikku lomahotellissa..olisittepa vaa nähny! Eilen siis pääsin vasta ekaa kertaa kiertelemään Sydneyn kauppoja, ja olo oli ku shoppauksen taivaassa. Joka puolella oli kauheesti kaikkii ihanii vaate- ja kenkäkauppoja, mitä Suomesta ei löydä ja kauheesti kaikkee kivaa katottavaa. Kumminki sieltä pilvistä tippu aika nopeesti maanpinnalle ku hintalappuu rupes ettimään.. Ekassa kaupassa halvin sovittavani vaate taisi olla silkkitoppi, joka makso 120AUD!! Yleisestikki ottaen kaupat on aika paljon Helsinginki hintatasoa kalliimpia, johtunee varmaa useista merkkikaupoista. Kaupoissa ei kumminkaa koko päivää kierrelty, vaa päätettii lähtee lautalla Manleyhin  (suosittu rantakohde Sydneyssä). Vaikka ilma oli vähän pilvinen, kuvia tuli otettua taas yli 200. Se kaupunki on vaa niin upee mereltä käsin. En tiiä, mitä ne talotki siellä rannassa maksaa, mutta jos Paljon rahaa olis, ostaisin kotini sieltä. Sanon vaa, et se kaupunki on ite koettava, ei sitä voi muuten kuvitella! Manly oli tosi mukava pikkunen rantakohde, ja varmasti aivan täynnä kesäsin! Kierreltiin siellä pari tuntia rannassa, markkinoilla ja kaupoissa ja syötiin mukavassa merieläin ravintolassa. En tiiä mikä siinä kaupungissa viehättää, mutta mä oon aivan myyty  ja odotanki pääseväni sinne taas pian uudestaa!





 Manly beach



Tänään meijän piirin vaihto-oppilailla oli sitten ensimmäinen tapaaminen, missä meille selitettiin taas sääntöjä, ja kaikkea muuta hyödyllistä, mitä meijän on hyvä tietää Australiasta ja vaihtovuodesta. Puhuttii mm. koti-ikävästä, host perheistä, tukipilareista ja oman käyttäytymisen seurauksista. Tää paikka oli siis aivan jonku vuoren laella ja päästiin koittamaan sellasta aivan upeeta juttuu, 'swingii', joka heilautti meijät tosi korkeelle ilmaa, ja nähtiin sieltä aivan upeet maisemat. Yritän saada ens postaukseen kuvia, että ymmärtäisitte paremmin, koska en osaa selittää sitä.. se oli kumminki aivan mahtava kokemus ja uskon et kaikki rakasti sitä, vaikka osa oliki vähä peloissaa (oltiin siis todella korkeella) . Oli tosi mukava tavata muita vaihtareita tältä alueelta ja vaihtaa kuulumisii, miten kaikilla on menny. Uskon että meillä tulee olee aina tosi mahtavat retket ja tapahtumat täällä yhessä tän vuoden aikana!


Tällä viikolla muuten pääsin ekaa kertaa myös puhumaa kunnolla suomea saapumiseni jälkee! Perjantaina meijän Rotary tapaamisessa yks nainen vaa tuli esittelee mulle jonkun miehen, joka oli meillä sen päivän vierailevana puhujana. Jotain siinä pari sanaa vaihdettii ennen ku tajusin, et toihan puhuu Suomee! Siinä sitten vaihdettii kieltä Suomeks ja yllätyin, miten sujuvaa suomea tää mies puhus vietettyää 53 vuotta Australiassa puhumatta ollenkaa suomea. Ite taas järkytyin ku tuntus etten enää osannu ees puhuu! Joutusin miettii kauan ennen ku mitää uskalsin sanoo, ja jotkut sanat hukkus matkalla. Huomasin, että yhen keskeytyksen jälkee jatkettiinki keskustelua englanniksi, ja molemmat oli tyytyväisii. Vaikka hetken puhumisen jälkee kieli taas palautuu ihan normaaliksi, en tajuu miten mulla voi ees mitää vaikeuksii tässä vaiheessa ollakkaa oman äidinkielen kaa! Sama huomaan nyt, et joudun jotain sanoja miettii kirjottaessakin kauemmin, mutta se luultavasti johtuu väsymyksestä. En osaa kuvailla sitä tunnetta, miltä musta siinä vaiheessa tuntus, mutta ihan kauheeta huomata, ettei suusta aina tuukkaa sitä, mitä aivot yrittää viestittää.


Huomenna alkaa taas uus kouluviikko ja uudet kokemukset. Anteeks tätä postausta; tiiän et on hyvin sekava ja huonosti kirjotettu, mutta ens kerralla yritän taas ryhdistäytyä. Nyt vaa ei oo päässy koneelle sellee ku tavallisesti, joten pitää vähän kirjottamisessa kiirehtiä ja oma pää ainakin on nyt aivan tyhjä!


-Vilma

2 kommenttia:

mma kirjoitti...

Taas saimme lukea mielenkiintoisista kokemuksistasi.
Suomen Turussa olivat isot purjelaivat Aurajoessa ja ihmisiä joen molemmat puolet täynnä. Ensi viikoksi on jo luvattu kylmenevää, nytkin tuulee niin syksyisästi.
Seurataanko siellä yleisurheilun MM-kisoja?
Terkkuja mma

Vilma kirjoitti...

toivottavasti tänne tulee kesä sitä mukaa ku sinne syksy. mm-kisoista en tiennykkää ennen mainintaa, joten eipä oikeestaa.