perjantai 23. syyskuuta 2011

Holiday

Niin ku aikasemmin oon teille täällä kertonu; Australiassa jokasen termin jälkeen on parin viikon loma, ja mullapa se loma alko siis tänään! Lomasuunnitelmista en vieläkään sen enempää tiiä, mutta huomenna olis tarkotus mennä kävelemään syöpää sairastavien puolesta ja tiistaina on luvassa leffailta tyttöjen kanssa. :)


Vaikka joka päivä tälläkin viikolla kouluun piti raahautua, ei viikko ollu enää kauheen haastava, ja se menikin lopulta aika nopeesti. Mitään uusia aiheita ei oikeestaa voinu enää opetella, ainoastaan matikassa jatkettiin loppuun saakka. 
Näinä kahtena viikkona koulussa on ollu myös enemmän kaikkii erilaisii tapahtumii year 12 kunniaksi, sillä ne valmistus nyt collegesta, ja niillä alko opiskeluloma HSC:tä (Suom. vast. ylppärit) varten. 
Viime viikon perjantaina meillä oli siis muck up day, joka on siis vähän vastaava ku Suomessa abien 100 päivää -päivä. Sillon year 12 tytöt pukeutus hassuihin asuihin, sotki koulua ja ampus viattomii ohikulkijoita vesipyssyillä tai heitti etikkaa päälle. Ääntäkää ei päivästä puuttunu noitten huutojen ja torvien ansiosta.
Maanantaina meillä oli koulussa sitten parin tunnin academic assembly, year 12 kunniaksi. Siellä jaettiin kaikki maholliset awardit sun muut kunnianosotukset, mitä nyt voidaan keksiä, ja year 12 sai todistuksensa yksitellen.
Tiistaina oli kaikkein virallisin päivä, kun koko koulu kokoontus läheiseen WIN Entertainment centeriin (Wollongongissa oleva tapahtumapaikka, missä järjestetään erilaisia konsertteja, korispelejä yms.) year 12 graduation mass:iin. Tää tapahtuma siis kesti melkee ikuisuuden kaikkine lauluinee, tanssiesityksineen, puheineen ja rukouksineen. Kaikkialta huomas, että kyseessä oli kyllä katolisen koulun valmistautumiset, ja paikalla oli jopa joku piista. Oli kyllä ihan mielenkiintosta nähä tällänenki tapahtuma täällä, mutta kun jokainen kahdesta sadasta tytöstä kutsuttiin erikseen noutamaan vuosimukinsa lavalta, alko takamuskin jo hiukan puutua (meni melkee tunti siihen). Kun grad mass sitten loppus, tarjouduttiin kavereitten kaa auttaa koristeiden ym. purkamisessa, ja siinä meniki sitten loppu päivä ku ruvettii mahtavista kukka-asetelmista omia kimppuja ympäri koulua väsäämää. Musta kuulemma tulee isona floristi (tein siis loppujen lopuks kaikki kimput), jos tyttöjä uskoo, mutta mun mielestä aussit on aina tosi ystävällisiä. :D  


Tänään mun suureksi yllätykseksi huomasin, ettei nä 'st Maryn tytöt'kään ole ihan niin viattomia, mitä meistä puhutaan. Mahtokohan ees puolet year 11 tytöistä olla tänään koulussa, ku ainakin neljäs osa oli viettämässä kaunista kesäpäivää rannalla ja toista neljättä osaa ei vaa kiinnostanu. Yhellä tunnilla meitä oli ilmestyny yli kymmenen hengen ryhmästä jopa kaksi paikalle. Rentoa, sanoisinko. Year assemblyssä mäyssättiin vaa karkkii ja tikkareita ja vimpalla tunilla pari oppilasta oli tuonu kouluu jätskii ja cupcakeja. Nam!


Heh, nyt ymmärrän kaiken sen puheen vaihtarikiloista, mutta en anna sen liikaa häiritä. Päätin itekseni, että ku vimppa suklaalevy loppuu (mikä loppus muuten eilen), alan vähentää herkkujen syöntiä. Tänään kumminki on tullu taas koulussa syötyy kaikkee roskaa, minkä lisäks päätin vielä tehä yhen satsin suklaapisarakeksejä. 'I'm not fat, I'm an exchange student!' -Facebook yhteisö.




Coocies


Tänään sain muuten vuoden naurut ku syötin kavereille ja joillekki opettajille perinteistä suomalaista salmiakkia! Nyt vaa harmittaa ettei ollu kameraa lähettyvillä, kun niitä kaikkia ilmeitä kattelin vierestä, mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla (jos nyt enää niitä saan salmiakkia enää maistamaan). Ehdottomasti paras kyllä oli, kun vuosi koordinaattori yritti parhaansa mukaan esittää tykkäävänsä, mutta heti ku selkäni käänsin, muuttu naama aika kärsivän näköseksi. Australialaiset eivät siis pidä meidän suomalaisten suosikki karkistamme. :'D


Nyt on taas parina päivänä ollu todella lämmintä, mutta viikonlopuksi on harmittavasti luvattu sadetta. Toivottavasti lomailmat suosii sitten viikonlopun jälkeen, vaikka enhän mä ookkaa sokerista tehty, ja pääsisin ihan kunnolla beachillekki joku päivä. 
Hassua huomata, että vasta nytten melkeen jokasessa puussa on lehdet puhjennu kunnolla. Tätä lämpötilaa on kumminki ollu jo jonkun aikaa, joten luulis joka paikan olevan jo täydessä kukassa, mutta niin se vaan on erilaista täällä  ku siellä Suomessa tämäkin asia. 
Tiistaina täällä muuten oli kauhee myrsky ku palmun lehdet vaa lenteli ja rakeita tuli maahan. Onneksi meni ohi yhtä nopeasti ku tulikin. Mulle kelpaa kyllä tällanen tasasen lämmin ilma vallan mainiosti ilman myrskyjä tai paahtavaa kuumuutta. Saas nähä miten tulevan kesän selviän ku alkukeväästäki on jo yli 20 astetta koko ajan mittarissa ja tää kuulemma ei oo vielä mitään kesään verrattuna. Sen näkee sitten. Ainakin saan kerran elämässäni kesäsynttärit! :)

Ja kiitos muuten kaikille, jotka on jaksanu lueskella mun postauksia. Oli todella mukava yllätys huomata, ku jo 4000 kävijää meni rikki! Kiitos! :)


-Vilma

2 kommenttia:

mma kirjoitti...

Saako sieltä salmiakkia vai lähetetäänkö lisää Suomesta?
terkkuja mma

Vilma kirjoitti...

Mä luulen, et löydän salmiakkia yhestä ravintolasta, jonka omistaja on ruottalainen. Ei siis tarvitse lähettää lisää, kiitos. :)