maanantai 19. syyskuuta 2011

Look forward to holidays

Tänään tuli tasan kaksi kuukautta täyteen siitä, kun lähdin Suomesta! Olen siis ollut jo kaksi kuukautta poissa kotoa, ilman perhettä, kavereita ja muita läheisiä ihmisiä, mikä tuntuu aika uskomattomalta. Aika rientää kyllä todella nopeasti, eikä mun onneks oo koti-ikävää tai takapakkejakaan ilmestyny matkan varrelle. Elämä alkaa tästä vasta parantua, ku kesä lähenee päivä päivältä ja koulupäivät alkaa ilosesti vähentyä.

Nyt alkaa eka termi Australiassa olla siis jo lopuillaan ja tämän viikon jälkeen tällä tytöllä alkaa kahden viikon loma! Loman odotusta lisää viellä nää upeat ilmat täällä, sillä joka päivä viimisen viikon aikana elohopea on noussut yli 20 asteen, ja toivon, että sama meno jatkuu ensi syksyyn saakka. Mitään suurempia lomasuunnitelmia mulla ei ole, kun ei perheenkää kaa minnekkää matkusteta, mutta tuskin ainakaan tylsistymään kerkeän. Tarkotus olis ainakin kavereita nähä paljon ja luultavasti Wollongong - Sydney välinen rautatiepätkäkin tulee parin viikon aikana aika tutuksi.

Viime viikolla year 11 tytöt lopetti St.Maryssa koeurakkansa ja mä oon päässy taas omille tunneille oman ikästeni ihmisten kanssa. Loppujen lopuks en oo ihan varma, oliko se nytten sit niin paljon kivempaa palata omille tunneille, ku ekana päivänä sain yli kymmenen laskua kotitehtäväks matikasta, sisältäen vielä a-, b-, c- ja d-osiot.. 

Viime viikolla käytiin kavereitten kaa taas lounaalla ja shoppailemassa, sekä katsastamassa paikallisen yliopiston markkinat. Yhtenä iltana olin myös yhden Rotary pariskunnan luona lounaalla, missä oli myös pari muuta vaihto-oppilasta ja yliopisto opiskelijaa.

Perjantaina oma host perhe lähti viikonlopuks Melbournii, joten mä vietin sitten kaksi yötä näitten kavereitten luona. Lauantaina pääsin tutustumaan jopa paikalliseen talohuutokauppaan. :D
Sunnuntaina meillä oli taas vaihtareitten tapaaminen, missä tällä kertaa oli meijän inboundien (vaihtarit täällä) lisäksi myös outboundeja (vaihtareiksi lähteviä) ja reboundeja (vaihtareina olleita). Päivä oli tosi kiva, vaikka meille taas jankutettiin jotain samoja sääntöjä, mitä ainakin kymmenen kertaa aikasemmin on jo kuullu, sillä sain puhuu mm. tytölle, joka on lähdössä tammikuussa Suomeen vaihtoon, ja kahelle entiselle vaihtarille, joka oli vuoden verran Suomessa.  Oli todella hauska kuunnella tarinoita, miten muilla on menny Suomessa, ja miten nä reboundit piti samoista suomalaisista asioista ku mäkin (sauna, ruisleipä, jääkiekko jne.jne.). Ne myös lupas näyttää mulle myös myöhemmin Sydneytä ja kertoo Australiasta, jos on jotain kysyttävää. Yleisesti ottaen oli tosi kiva tavata saman henkisiä ihmisiä ja nähä kuinka jännittyneinä ja innokkaina tulevat vaihtarit oli -ja ite olin ihan samanlainen puol vuotta sitten! :D
Tän Rotary jutun jälkeen mentiin sitten pikku porukalla Sydneyhin, Darling Harbouriin,  kattomaan Brasilia päivää. Paikalla oli brasilialais musiikkia, ruokaa ja ihmisiä. Nähtiin myös katutanssiryhmä, joka teki aivan uskomattomia temppuja. Kierreltiin vaa satamassa ja nautittiin nätistä ilmasta hyvässä seurassa, voiko siitä sunnutai iltapäivä enää parantua? :)

Katutanssiryhmä Darling Harboutissa


Tänään koulun jälkeen vietettiin aikaa beachilla muitten vaihtareitten kanssa. Että mä ootan lomaa, että pääsee rannalle päiväks ku aurinko paistaa, on lämmintä, ei tuule (tänää tuuli, ja paljon!) ja on hyvää seuraa. :)


Enää neljä päivää koulua! 


-Vilma

2 kommenttia:

mma kirjoitti...

Nauti lomastasi täysin siemauksin!
Olin muuten 4000 käviä sivuillasi.
terv mma

Vilma kirjoitti...

Yritan nauttia, kiitos vaan. :) Ja mahtava huomata, etta taalla on nain paljon kavijoita ollu!